General Conditions of Carriage

When booking a flight with KLM, you agree to our General Conditions of Carriage for both passengers and baggage. Make sure to read these conditions carefully.

About the General Conditions of Carriage

This global version is last updated on 1 February 2024.

The General Conditions of Carriage should always be read in combination with the Special Conditions of your country.

Ha a helyi nyelven szeretné elolvasni az Általános Fuvarozási Feltételeket, kérem, görgessen le.

Read the Special Conditions

Download the General Conditions of Carriage in PDF format

„Repüléstilalmi lista” adatcsere a KLM és a Transavia között

Utasaink és személyzetünk biztonságának megőrzése kiemelt fontosságú feladat. Ezért a KLM és a Transavia Airlines CV (Transavia) 2022. szeptember 29-től megosztja egymással azon utasok személyes adatait (keresztnév, vezetéknév, születési dátum), akik a fedélzeten vagy a földön tanúsított elfogadhatatlan magatartásuk miatt a „Repüléstilalmi listán” (No Fly List) szerepelnek. Az az utas, aki a KLM vagy a Transavia járatán vagy azt megelőzően helytelenül viselkedik, egyik légitársasággal sem repülhet. Ez az adatcsere lehetővé teszi a KLM és a Transavia számára, hogy (tovább) korlátozza az elfogadhatatlan viselkedés megismétlődésének kockázatát a jövőbeli járatokon.

Az Általános fuvarozási feltételeket (9. cikk), valamint a KLM Adatvédelmi tájékoztatóját (2.1. J és 2.1 G, 4.1 G, 5.3) módosítottuk, melyek 2022. szeptember 29-től hatályosak.

Általános Fuvarozási Feltételekről.

Ezen globális verzió legutóbb 2024. február 1-jén volt frissítve.

Az Általános utas- és poggyászszállítási feltételek minden esetben együtt értelmezendő az adott ország speciális feltételeivel.

Olvassa el a Speciális Feltételeket

Töltse le az Általános utas- és poggyászszállítási feltételeket PDF formátumban